fbpx

Was het het waard?

Geschreven door Lize Matser

Was het het waard?

Net als het switchen van je gedachtes zijn de tegenstrijdigheden vandaag de dag ook enorm aan het wisselen. Soms voelt het alsof alles ‘normaal’ is en soms zie je de gevolgen die het coronavirus met zich mee brengt recht voor je neus.

Soms denk je:

‘als ik dit baantje pak verdien ik tenminste wat geld..’

en dan denk je weer:

‘nee, ik wil gaan voor iets wat ik ECHT graag wil doen!’

en na die gedachte word je al blij als je jezelf voor je ziet in die baan die je geweldig lijkt.

Structuur.

Wij als mens vinden het fijn om structuur te hebben, om een vast voorspelbaar iets te volgen. Een systeem in onze hersenen stuurt dat gevoel aan (aldus neuropsycholoog Dr. Erik Matser). Wil je dus buiten dat belopen pad wandelen, anders zijn dan anderen, gaan voor wat je écht graag wilt? Dan moet daar een dagelijkse enorm sterke motivatie achterzitten.

Date to be (different).

Je kent vast wel de uitspraak ‘ de grootste vijand ben je zelf’? Dat is letterlijk dus zo, wil je behoren tot die 1/3% die opvalt en buiten de ‘algemeenheid’ stapt dan moet daar een enorm sterke motivatie achter zitten. Vandaar dat die bekende ondernemer, die topsporter, die muzikant ook maar die 1/3% van de bevolking is. Hun drive, hun motivatie zit echt in hun hart en zonder die motivatie voelen ze zich ‘leeg’ of ‘niet heel’. They have heart. Hun passie is groter dan de weerstand die de hersenen geven om binnen de bewandelde paden te blijven. DAT is je ‘Brain DNA’ en DAT gaat klinisch neuropsycholoog Dr. Erik Matser aan je uitleggen en met jou achterhalen in het Perfect10Program.

De ‘WHY’.

Waarom is dit zo belangrijk? Het is je hart die aan het einde van de reis (je leven) tegen je spreekt, het is je hart die zich afvraagt ‘was het het waard’ ‘waar heb ik spijt van’… Het is het altijd waard als je acties onderneemt die gebaseerd zijn op jouw échte passie. Dan krijg je geen spijt. Dan was het het zeker waard. 🧠♥️

Lees hier meer over het Perfect10Program en zet jezelf op de ‘interesse lijst’.

© Lize Matser – geschreven April 2020.

Get social!